Uitreiking steun aan drie Meetjeslandse sociale projecten

Op de afgelopen eindejaarsactie is er een mooi bedrag bijeengebracht om drie lokale projecten te steunen die bijdragen aan het welzijn van kinderen en jongeren uit onze buurt.
Zo steunen we een lagere school in Middelburg (Maldgem) met de aankoop van didactisch materiaal, Ten Dries in Landegem ontvangt een Cloud Cuddle en Blijleven in Kaprijke voorzien we een aanhangwagen voor hun tuin- en andere klussen.

Op dinsdagavond 27 februari om 19.30 reikten we de cheques uit aan deze projecten met een hapje en drankje.
Dit in Hopspot, Ertvelde. Brasserie/café/microbrouwerij van Brouwerij Van Steenberge die onze actie heeft ondersteund.

Welke sociale projecten steunen we?

Ten Dries, Landegem
Janne, de dochter van Lisa met een meervoudige beperking, heeft aangepaste hulpmiddelen zoals een bedbox nodig voor rustige slaap, wat dagelijkse activiteiten zoals uitstapjes en familiefeesten complex maakt. De zorginstelling Ten Dries, waar Janne verblijft, biedt een verplaatsbaar alternatief, de Cloud Cuddle, aan, waardoor het gezin mobieler wordt en ‘gewone’ uitstapjes weer mogelijk zijn, maar er is momenteel slechts één beschikbaar voor 60 kinderen.

Blijven, Kaprijke
Blijleven, onderdeel van de Bijzondere Jeugdzorg, vangt in Kaprijke jongeren op die niet thuis kunnen wonen, zoals de moeilijk begeleidbare groep ‘De Keere’ met 12 adolescenten. Ze betrekken de jongens bij het dagelijks leven, zoals tuinonderhoud, en zoeken een ongeremde tandem remorque voor het afvoeren van tuinafval en het vervoeren van fietsen.

De Ark – Lagere School, Middelburg (Maldegem)
Naast het gebruikelijke lesmateriaal is er interesse in de aanschaf van de ‘Bee bot’, een educatief toestel ontworpen om kinderen op een speelse manier de beginselen van programmeren bij te brengen. Dit initiatief beoogt het verrijken van het leerproces door technologie en spel te combineren, waardoor kinderen op een interactieve en aantrekkelijke wijze nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Hoe brachten we de fondsen bij elkaar.
Naar jaarlijkse gewoonte verkopen we verse Zeeuwse Oester die op kerstavond en oudejaarsavond aan hun worden bezorgd.
Daarnaast verkopen we Fourchette bier in feestelijk verpakte 75cl flessen, waarbij Brouwerij Van Steenberge ook fantastisch heeft bijgedragen om een mooi verkoopresultaat te boeken.
Dit jaar waren we ook aanwezig op de kerstmarkt in Eeklo waar we Gin-Tonic verkochten om een mooie opbrengst te kunnen realiseren voor de sociale doelen.

Wie/Wat is Ronde Tafel 59
Ronde Tafel 59 is een vereniging voor jonge actieve mannen tot 40 jaar. Vriendschap, betrokkenheid en service staan hierbij centraal. De Ronde Tafel spoort haar leden aan om hun kennis en ervaring op gebied van professionele of sociale activiteiten met anderen uit te wisselen. Wij maken deel uit van de internationale organisatie Round Table Belgium die op zijn beurt deel uitmaakt van Round Table International. De leuze van Round Table luidt: ADOPT, ADAPT, IMPROVE. Ronde Tafel Zelzate – Eeklo is als 59ste Ronde Tafel boven de doopvont gehouden in België.

De leden van RT59 vergaderen minimum twee avonden per maand in het Meetjesland en organiseren allerlei activiteiten voor de gekozen sociale projecten doorheen het jaar.

Award Winning Bier

Bestel Online

Maar wat is een feest zonder een goed drankje erbij? Daarom hebben we voor u ook iets bijzonders: de Fourchette Tripel. Dit is niet zomaar een tripel, maar een lokaal streekbier, gebrouwen in het pittoreske Ertvelde. Het gouden, licht troebele bier met een rijke schuimkraag heeft een volle smaak en past perfect bij de zilte smaak van de oesters. En het mooiste? Het bier wordt geleverd in een elegante geschenkverpakking, waardoor het ook een prachtig cadeau is voor geliefden of zakenrelaties.