Ronde Tafel 59 geeft scholen een zetje in de rug

“Ronde Tafel 59 Zelzate-Eeklo is een vereniging voor jonge actieve mannen tot veertig jaar”, zegt voorzitter Wouter Braet. “Vriendschap, betrokkenheid en service staan hierbij centraal. Met ons jongste oesterfestival hebben we een aardig centje verdiend en dat willen we nu graag delen met twee scholen in de regio.” Zo steunt de groep de uitbouw van een groene speelplaats op de basisschool Heirakkers in Lembeke en in Eeklo krijgt OKAN, de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers, een steuntje in de rug.

Sportmateriaal

“We zijn heel blij met deze geste”, vertelden collegedirecteur Annick Willems en sportleerkracht Geert De Coeyer van het College OLV Ten Doorn. “In onze Universum-afdeling hebben we momenteel heel wat kinderen. Na de uitbraak van de oorlog in Oekraïne en na de opstart van het asielcentrum in het Sentse Godshuis is ons leerlingenaantal sterk gestegen. Wij bieden in Universum momenteel onderwijs voor een honderdtal anderstalige nieuwkomers. Sport hoort daar natuurlijk ook bij en met deze steun kunnen we heel wat materiaal kopen en een leuke sportdag organiseren.”

Gelijkaardige woorden van dank kwamen er van de oudervereniging van de vrije lagere school De Heirakker in Lembeke. “Wij gaan jullie steun aanwenden bij de realisatie van een klimaat gezonde speelplaats”, klonk het . “Een mooi maar vrij kostelijk project waarbij een duwtje in de rug best welkom is.”

Bron: Nieuwsblad

Award Winning Bier

Bestel Online

Maar wat is een feest zonder een goed drankje erbij? Daarom hebben we voor u ook iets bijzonders: de Fourchette Tripel. Dit is niet zomaar een tripel, maar een lokaal streekbier, gebrouwen in het pittoreske Ertvelde. Het gouden, licht troebele bier met een rijke schuimkraag heeft een volle smaak en past perfect bij de zilte smaak van de oesters. En het mooiste? Het bier wordt geleverd in een elegante geschenkverpakking, waardoor het ook een prachtig cadeau is voor geliefden of zakenrelaties.